Skip to main content

Bridging Radiotherapy & Immunotherapy van 30 september t/m 1 oktober 2021

Deze internationale 2-daagse bijeenkomst in Nijmegen op 30 september en 1 oktober 2021 staat in het teken van de combinatie van radiotherapie en immunotherapie en biedt een aantrekkelijk wetenschappelijk programma met uitstekende (inter)nationale sprekers, waaronder Silvia Formenti, William H. McBride , Laurent Dercle, Simon Dovedi, Jerome Galon en anderen.

De meerderheid van de kankerpatiënten zal in de loop van hun ziekte radiotherapie ondergaan. Het combineren van deze lokale behandeling met immunotherapie biedt een geweldige kans om lokale, maar ook potentiële systemische effecten te versterken, wat kan leiden tot meer succesvolle en minder toxische resultaten voor veel kankerpatiënten.

Bovendien zal de recente klinische introductie van MR-geleide radiotherapie het mogelijk maken om doses per fractie van straling toe te dienen die waarschijnlijker een antitumorrespons induceren dan momenteel haalbaar is. Diepgaande immuno-radiografische analyses en verdere integratie van (functionele) beeldvorming en biomarkers in adaptieve behandelprotocollen zullen helpen om vast te stellen welke combinaties en aandoeningen het meest effectief zijn.

Deze bijeenkomst zal een brug slaan tussen beide behandelingsmodaliteiten en een reden voor synergie bieden. Een aantal (inter)nationaal gerenommeerde sprekers presenteren hun laatste bevindingen over de volgende onderwerpen:
• DNA-herkenning en reparatie
• Radio-immunotherapie
• Metabolisme en beeldvorming
• Omics en radiomics

Op de congreswebsite vindt u meer informatie over het wetenschappelijke programma en hoe u zich kunt aanmelden. Het congres in Nijmegen is online maar ook als virtuele meeting beschikbaar!