Skip to main content

Maastro wint prijs Value Based Health Care Center Europe

Continue focus op patiënt en proces levert excellente waardegedreven zorg op.
Het elke dag beter willen doen - met de kwaliteit van zorg voor de patiënt voorop. Dat uitgangspunt maakte dat bestralingscentrum Maastro verleden jaar is begonnen met een verbeterprogramma dat o.a. de tijd tussen diagnose en behandeling voor longkanker patiënten terugbracht van 48 naar 18 dagen. En nu heeft dat programma de 'patiënt outcomes & engagement award’ gekregen tijdens het 11de internationale congres van het Value Based Health Care Center Europe.

Het programma is een intensief proces waarin artsen en zorgmedewerkers van Maastro worden betrokken en gestimuleerd om na te denken over het verbeteren van processen vanuit o.a. de gepersonaliseerde vragenlijsten die patiënten van Maastro continue, soms jarenlang, invullen. Ook wordt er gekeken naar de diverse criteria van de internationale datasets van ICHOM voor de behandeling van verschillende kankersoorten, zoals long-, borst- en prostaatkanker.

Dit alles om de patientenzorg steeds beter te maken, zoals: patiënten minder in het ziekenhuis maar meer thuis te laten zijn, bijwerkingen te verminderen, complicaties te voorkomen, minder behandelingen, eventueel minder chemo, minder consultaties en scans nodig te hebben en patiënten fitter houden. Kortom om de kwaliteit van leven voor patiënten te verbeteren.

Naast de behandelingen en het wetenschappelijk werk, van de meer dan 150 wetenschappers, steekt Maastro veel tijd en moeite in dit soort programma's om de excellente zorg nu en in de toekomst, mede ook gelet op de personele krapte en de betaalbaarheid van de zorg, te kunnen waarborgen.
Maastro is hét bestalingsbehandelcentrum voor fotonen-, protonen- en brachytherapie voor kankerpatiënten in Limburg, zuidoost Brabant en Gelderland. Het motto daarbij is “in de beste handen".