Skip to main content

Oproep Meedenken en verbeteren Diagnose Thesauri

De Diagnose- en Verrichtingenthesaurus(DT en VT) zijn standaarden voor vastlegging van medische diagnoses en verrichtingen in het Elektronisch Patiënten Dossier. Medisch specialisten vragen meer en meer om uitbreiding en ook verbreding van de toepassingsmogelijkheden van de thesauri.

Door hergebruik voor de diagnose-informatie bijvoorbeeld voor kwaliteitsregistraties, onderzoek en gegevensuitwisseling nemen administratieve lasten af, is reeds aangetoond. Tijdens eerdere bijeenkomsten van de Raden Beroepsbelangen en Kwaliteit van de FMS bleek dat wetenschappelijke verenigingen behoefte hebben aan kaders en richtlijnen nodig te hebben voor het beoordelen van wijzigingsverzoeken vanuit ziekenhuizen en andere partijen. De kaders en richtlijnen dienen houvast te geven bij het beoordelen van onder meer de benodigde specificiteit van de termen voor de Diagnose- en Verrichtingenthesaurus (DT en VT). Ook is er behoefte aan verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van met name de DT.

Wij roepen medisch specialisten die willen meedenken over het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van de DT op zich te melden via . De tijdsinvestering zal ongeveer 2 uur zijn.