Skip to main content

Input gezocht voor update kennisagenda vanuit de commissie kwaliteit. Nieuwe subsidierondes 2023

Zorgevaluatie
Zijn alle behandelingen die nu in de zorg worden gegeven eigenlijk wel (kosten)effectief? In de ziekenhuiszorg is daar nog lang niet altijd een wetenschappelijk antwoord op. Zorgevaluatie is klinisch evaluatieonderzoek naar de (kosten)effectiviteit van bestaande zorg en diagnostiek. De implementatie van de uitkomsten van zorgevaluatie helpt vervolgens de zorg kwalitatief goed, toegankelijk en betaalbaar te houden.
ZonMw voert in samenwerking met het programma ZE&GG (Zorgevaluatie en Gepast Gebruik) subsidierondes uit voor dit evaluatieonderzoek. Aankomend jaar komt er weer veel geld beschikbaar en ook de NVRO kan hier gebruik van maken!

Kennisagenda
Bij de toekenning van deze subsidies wil ZonMW zich laten voeden door de kennisbehoeften van de wetenschappelijke verenigingen. Deze behoeften worden vastgelegd in kennisagenda’s. In 2017 heeft de NVRO geïnventariseerd welke onderdelen van onze gebruikelijke zorg niet voldoende wetenschappelijk onderbouwd zijn en deze gebundeld in de huidige kennisagenda. We zijn inmiddels een paar jaar verder en daarom is de kennisagenda aan een update toe. De nieuwe kennisagenda moet aansluiten op hetgeen waar we als vereniging en/of tumorspecifiek platform de komende jaren gericht onderzoek naar willen doen. Onderzoekslijnen of aanvragen die aansluiten bij de kennisagenda hebben een veel grotere kans op het verkrijgen van bovengenoemde subsidies.

Verzoek
Wij willen alle leden oproepen input te leveren voor de update van de nieuwe kennisagenda. Voor doelgebied specifieke vragen mag de input naar het bijpassende tumorplatform. Binnen het platform zal dan een prioritering gemaakt worden voor een top 3 kennisvragen.

Voor overkoepelende kennisvragen, vragen of opmerkingen kan er gemaild worden met