Skip to main content

Uitnodiging deelname enquête t.b.v. Leidraad 3D prints voor klinische toepassingen

Steeds meer medisch specialisten en zorgprofessionals maken gebruik van 3D-printen in hun dagelijkse, klinische praktijk of zouden hier graag gebruik van willen maken. Om de 3D-printtechniek in Nederlandse zorginstellingen veilig op te zetten en structureel in te kunnen bedden in de klinische praktijk, wordt momenteel de leidraad “3D-printen voor klinische toepassingen” ontwikkeld op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica.

Een team van verschillende medischeen medisch-technische beroepsverenigingen1 ontwikkelt deze leidraad. Het project wordt gefinancierd door de Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS). De leidraad richt zich uitsluitend op de processen rondom het toepassen van 3D-prints2 in de Nederlandse klinische praktijk en heeft als doelgroep medisch specialisten (al dan niet bekend met 3D-prints) en technische zorgprofessionals, en wordt gepubliceerd in de Richtlijnendatabase. De eerste stap in de ontwikkeling van deze leidraad betreft het in kaart brengen van het huidige gebruik van 3D-printtoepassingen in de Nederlandse klinische praktijk. Daartoe heeft de werkgroep een enquête opgesteld.
Wat vragen wij van u? Maakt u gebruik van 3D-prints in uw klinische praktijk (dit kan zowel gaan over intern of extern geprinte hulpmiddelen)? 
Dan vragen we u de enquête in te vullen.